Nieuwjaar in Rusland is spectaculair. Een schitterend versierd Kremlin. Zachte bontmutsen voor de kou. Vuurwerk tegen de achtergrond van besneeuwde bergtoppen. En niet te vergeten: fantastische muziek. Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam en pianist Lucas van der Vegt spelen daarom op 14 januari tijdens een traditioneel Nieuwjaarsconcert de mooiste en bekendste werken uit Rusland. Denk bijvoorbeeld aan het Adagio Sostenuto van het tweede pianoconcert van Rachmaninov, de feestelijke ouverture van Shostakovich, en de Slavische mars van Tchaikovsky. Uiteraard mét wodka om samen in stijl te toosten op 2018!

Het SHA is het leukste harmonieorkest van Amsterdam en omstreken. De lange geschiedenis (het SHA bestaat al sinds 1938!) maakt het orkest tot wat ze is: een oudhollandse vereniging waar iedereen welkom is om samen op hoog niveau gevarieerde muziek te maken. Het SHA is uitgegroeid tot een harmonie waar zowel amateurs als professionals uit binnen- en buitenland spelen. Sinds 2012 staat het orkest de onder leiding van Vincent van den Bijlaard. De concerten van het SHA zijn afwisselend, laagdrempelig, maatschappelijke relevant en vaak met bijzondere solisten en samenwerkingspartners.

Voor het Russische Nieuwjaarsconcert heeft het SHA de jonge, talentvolle pianist Lucas van der Vegt uitgenodigd. Na zijn vooropleiding aan het Conservatorium heeft hij zijn bachelordiploma gehaald bij Willem Brons en zich daarna gespecialiseerd in fortepiano. Hoewel hij nog maar 25 jaar oud is, heeft Lucas al vele prijzen gewonnen, zoals het beroemde Prinses Christina Concours en het SJMN Concours. Het is niet de eerste keer dat hij als solist optreedt; hij heeft o.a. gespeeld met Sinfonia Rotterdam, het Orkest van het Oosten en het Euregio Symphonie Orchester.

Het Nieuwjaarsconcert op 14 januari 2018 begint om 15.30 uur in De Duif in hartje Amsterdam. De kaartjes kosten €17,50 of €12,50 (voor donateurs).