Swingend, vrolijk, vurig, elegant, treurig, griezelig…

Zo veelzijdig als de dans is, zo veelzijdig is ook het programma van het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam in  het jaarlijkse concert in de Beurs van Berlage op 13 mei. Van Joodse Klezmermuziek tot een prehistorisch ballet, het bacchanaal van Samson en Delilah: deze zondagmiddag passeren diverse dansen de revue. Denk hierbij aan de Freylachs (Adam Gorb) en de Pagan Dances (John Barnes). Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam neemt u zelfs mee naar het kerkhof voor een wel heel macabere dans…. Durft u het aan?

Emergo Castricum zal het andere deel van het programma voor haar rekening nemen, met medewerking van sopraan Fenna Ograjensek, harpiste Wendy Rijken en trompettist Jacob Huizing. Dit fanfareorkest zal onder andere Gabriel’s Oboe (Ennio Morricone) ten gehore brengen, met Jacob Huizing (13) als solist. Ook worden de diverse secties van het orkest goed uitgelicht in het werk Variations, Paris 1846 van Philip Sparke. Daarnaast zal Fenna optreden als soliste in het prachtige werk I shall love but thee (Jan van der Roost).

Blazen in de Beurs vindt plaats op zondag 13 mei in de Beurs van Berlage: Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam. Aanvangstijd: 14:15 uur.

Koop kaarten online