Bij dit concert draait alles om mooie klanken. Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam voert werken uit van o.a. Paul Creston (marimbaconcert met solist Bauke Goede) , James Barnes en Eric Whitacre (Equus).

Het Roman Ensemble neemt de helft van het concert voor hun rekening. Dit ensemble speelt muziek uit de Balkan en het gebied rond de Zwarte Zee. Tot het repertoire behoren nummers uit bijvoorbeeld Turkije, Macedonië en Azerbeidjan. Ze brengen met hun muziek de vreugde, de weemoed en de energie van Oost-Europa ten gehore.

Het orkest en het ensemble zullen samen het werk Čačak uitvoeren.

Het Roman Ensemble is opgericht in 2002 door Emirhan Tuğa. Hij verzamelde een groepje jonge muzikanten bij elkaar en liet ze kennismaken met de muziek uit de Balkan en het gebied rond de Zwarte Zee. Wat bedoeld was als een tijdelijk project, groeide uit tot een hecht ensemble dat in 2022 zijn twintigjarig jubileum kon vieren. Het Roman Ensemble maakt met Roman Oro deel uit van Muziekvereniging Roman Amsterdam.

Datum: 26 november 2023

Locatie: Dominicuskerk (Spuistraat 12, Amsterdam)

Zaal open: 15:00u

Kaartjes kosten €15,- en zijn online verkrijgbaar via deze link: https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/concert-klankkleur/