In november 2023 speelt het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam het projectconcert ‘Klankkleur’. Tijdens dit concert besteden we aandacht aan wat een harmonieorkest zo bijzonder maakt: een rijkere variatie aan klankkleur dan andere ensembles!

Tijdens dit project spelen we onder andere het marimba concertino van Creston, gezien als één van de eerste solowerken voor dit instrument, en de ‘Fantasy Variations on a Theme by Niccolo Paganini’ van James Barnes. Door de verscheidenheid aan kleuren in het orkest met deze werken eer aan te doen, denken wij een heel speciaal concert te kunnen geven.

Het SHA geeft andere musici de gelegenheid om met ons mee te spelen. Vanaf september 2023 kunnen projectdeelnemers aan onze repetities mee doen. De repetities van het SHA zijn op donderdagavond van 19:00 tot 21:30 in het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein 302 in Amsterdam-Noord. Op 15 oktober en 12 november organiseren wij met het projectorkest studiedagen in Oostzaan. Het afsluitende concert zal plaatsvinden op zondag 26 november in de Dominicuskerk in Amsterdam. Om deel te nemen betaalt een projectdeelnemer €50,-.

Wil jij je meteen inschrijven? Volg dan deze link naar ons opgavenformulier. Het SHA heeft zijn eigen basisbezetting en zal uiteindelijk zoveel mogelijk projectplaatsen definitief inschrijven.