Op 22 december 2019 vindt de eerste officiële editie van W.A.R.P. plaats: het Waterlands Artistiek Recreatie Programma in DeKerk in Amsterdam-Noord! Het belooft een feestelijke eindejaarseditie te worden en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam zal hier een optreden verzorgen.

In de middag geeft schrijfster en kunstenares Aafke Steenhuis een interdisciplinaire boekpresentatie van haar boek De magie van het IJ over de geschiedenis en de huidige tijd in Noord. Zij zal alle bijzonderheden van het stukje Amsterdam boven het IJ op haar eigen wijze vertellen, met zelfgemaakte tekeningen op een groot scherm.

Daarna vindt er een gezamenlijke maaltijd plaats, waar buurtbewoners en de kunstenaars elkaar ontmoeten. Deze maaltijd (vegetarische soep) wordt gemaakt samen met de buurtbewoners.

Tot slot treedt het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam op onder leiding van Lex Bak. Op de lessenaar staat een afwisselend repertoire: van Tchaikovsky’s Notenkraker tot Poolse kerstmuziek en Pastorale.

Programma:

  • Inloop en borrel vanaf 16:15u,
  • Lezing Aafke Steenhuis: 16:45u – 17:30u
  • Gezamenlijke maaltijd: 17:30u – 18:30u
  • Optreden Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam: 18:30u – 19:30u.

Een kaartje kost €5,- of €2,50 voor wie een stadspas met groene stip heeft. Deze prijzen zijn inclusief de maaltijd. Meer informatie is hier te vinden. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar aan de deur.

Locatie: DeKerk, Volendammerweg 150, 1024 JR Amsterdam-Noord